GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Vogelnest verwijderen Groningen

Wij verwijderen uw vogelnesten!

Vogelnest verwijderen Groningen

Vogelnest verwijderen Groningen? Heeft u een vogelnest in uw schoorsteen, dakgoot of onder uw zonnepanelen of dakpannen? En wilt u deze laten verwijderen? Dan bent u bij Schoorsteenveger Groningen aan het juiste adres.

Wanneer vogels een nest bouwen in uw schoorsteen is dit gevaarlijk voor zowel dier als mens. Door het nest wordt de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk vergroot.

Naast het feit dat een nest in uw schoorsteen vervelend is, kan dit ook veel schade aanrichten aan uw haard of kachel en uw schoorsteen.

Wilt u uw vogelnest verwijderen in Groningen. Neem dan nu contact op via 050 205 23 74.

Gevaren door vogelnesten

Vogels kunnen hun nest in een schoorsteen bouwen. Echter is dit zeer gevaarlijk voor zowel mens als dier. De kans op schoorsteenbrand wordt aanzienlijk vergroot wanneer er een vogelnest in uw schoorsteen zit.

Vaak bouwen vogels hun nest van takjes en blaadjes. Dit is erg brandbaar materiaal. Op het moment dat de haard of kachel dan aan gaat, kan dit zorgen voor brand.

Naast dat het risico op schoorsteenbrand wordt vergroot door nestjes, kunnen schoorstenen hierdoor ook verstopt raken. Door de nestjes heeft de rook geen doorgang. Hierdoor blijft de rook hangen in de schoorsteen of komt deze zelfs terug uw huis in. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

Heeft u een vogelnest in uw schoorsteen? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken met Schoorsteenveger Groningen op 050 205 23 74.

Twijfels over of u te maken heeft met een vogelnest?

Twijfelt u of u echt te maken heeft met een vogelnest? Dan raden wij altijd aan voor de zekerheid een schoorsteeninspectie uitvoeren. Het is belangrijk om vast te kunnen stellen of u wel of niet te maken heeft met een vogelnest in uw schoorsteen.

Wanneer wij een schoorsteeninspectie uitvoeren, brengen wij de staat van uw schoorsteen in kaart. Hierin maken wij duidelijk of er aan de binnenkant van de schoorsteen een nest en/of een andere vorm van schade bevindt.

Het grootste voordeel dat komt kijken bij een schone schoorsteen is dat dit bijdraagt aan de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand of andere problemen is vele malen kleiner bij een schoorsteen die één of twee keer per jaar onderhouden wordt.

Om uit te kunnen sluiten dat u te maken heeft met raden wij u aan een afspraak te maken om een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren. Neem nu contact op via 050 205 23 74.

Verwijder vogelnesten niet zelf

Wij raden u af om zelf de vogelnest uit uw schoorsteen te verwijderen. Het is verboden om een vogel te storen tijdens het broeden. Om deze reden moet er in het geval van een vogelnest goed gekeken worden of de vogel nog gebruik maakt van het nest. Dit doen wij aan de hand van een camera inspectie.

Wij verwijderen het nest wanneer de vogel het nest heeft verlaten. Indien de vogel niet vertrokken is, komen wij graag op een later moment weer terug om de schoorsteen te vegen.

Een volgende reden dat u beter niet zelf het nest kunt verwijderen, is dat er veel roet en andere deeltjes in uw schoorsteen zitten. Wanneer u het nest probeert te verwijderen komen deze deeltjes namelijk los. Dit is erg slecht voor uw luchtwegen, omdat hier veel stof vanaf komt.

Als laatste is het vaak niet makkelijk om een nest te verwijderen. In de meeste gevallen bouwen vogels vaak hun nestjes op oude nestjes. Dit zorgt ervoor dat de nesten bij elkaar soms wel tot twee meter hoog kunnen worden.

Wilt u de vogelnesten uit uw schoorsteen laten verwijderen? Neem dan contact op met een collega van Schoorsteenveger Groningen op 050 205 23 74.

Vogelnesten in schoorsteen voorkomen

Wij vinden dat voorkomen beter dan genezen is. Daarom raden wij u aan om vogels geen kans te geven een nest in uw schoorsteen te bouwen.

Het voorkomen van vogelnesten is vele malen goedkoper dan deze verhelpen. Daarnaast is het ook nog vele malen veiliger, zowel voor uzelf als voor de dieren.

U kunt op verschillende manieren voorkomen dat vogels hun nest bouwen in uw schoorsteen. Onze schoorsteenvegers hebben een aantal van deze manieren voor u op een rij gezet.

Vogelrooster/boldraadrooster plaatsen

Een zeer effectieve en tevens goed betaalbare oplossing is het plaatsen van een vogelrooster op uw schoorsteen. Deze roosters worden ook wel boldraadroosters genoemd.

Een vogelrooster is een metalen voorwerp. Dit rooster wordt in de schoorsteen geplaatst. Vogels hebben hierdoor geen kans uw schoorsteen in te vliegen of er een nest in te bouwen.

Een boldraadrooster voorkomt schade aan uw schoorsteen door vogels en andere dieren. Hierdoor bespaart u geld en heel veel ongemak.

Wilt u een boldraadrooster laten plaatsen in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Groningen op 050 205 23 74.

Schoorsteenkap plaatsen

Naast een vogelrooster, is het ook mogelijk om een schoorsteenkap te laten plaatsen. Naast dat een kap een mooie toevoeging is op uw woning, zorgt het ook voor een goede bescherming tegen regen en vogelnesten.

Een schoorsteenkap fungeert als een afsluiting op uw schoorsteen. Dit wordt gemonteerd aan bovenkant van het rookkanaal. U kunt dit zien als een dakje bovenop de schoorsteen.

Vogels kunnen uw schorosteen niet betreden wanneer u deze heeft afgesloten met een kap. Daarnaast adviseren wij ook altijd een schoorsteenkap te plaatsen omdat deze voorkomt dat gloeiende asdeeltjes kunnen ontsnappen en de trek in de schoorsteen verbetert.

Wilt u advies over een schoorsteenkap om te bepalen of dit voor u handig kan zijn? Neem dan direct contact op met Schoorsteenveger Groningen op 050 205 23 74.

Regelmatig schoorsteenvegen

Een derde manier om te voorkomen dat u vogelnesten uit uw schoorsteen weghoudt, is door deze regelmatig te laten vegen. Beginnende vogelnesten worden vroegtijdig herkend en kunnen gelijk al verwijderd worden.

Het is van belang om minstens eenmaal per jaar een schoorsteenveger in te schakelen om uw schoorsteen te laten vegen. Stookt u veel? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen meer dan één keer per jaar te laten vegen.

Tijdens een onderhoudsbeurt aan uw schoorsteen worden de rookkanalen van uw haard of afvoer goed geïnspecteerd. Daarnaast wordt uw schoorsteen gecontroleerd op beginnende vogelnesten of andere mankementen in of rond uw schoorsteen.

Wilt u een schoorsteenveger met veel ervaring inschakelen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Groningen via 050 205 23 74.

Een ervaren schoorsteenveger inschakelen?

Wij raden u aan uw schoorsteen één of meerdere keren per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Op deze manier weet u zeker dat u weer veilig kunt genieten van uw haard of kachel!

Wij raden u aan uw schoorsteen te laten vegen door een ervaren vakman. U weet nu zeker dat uw schoorsteen op een juiste manier schoongemaakt wordt. Daarnaast herkent een ervaren schoorsteenveger sneller beginnende problemen in uw schoorsteen of andere rookkanalen.

Bent u op zoek naar een vakman om uw schoorsteen te vegen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Groningen via 050 205 23 74.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Groningen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Groningen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Groningen.

Werkwijze Schoorsteenveger Groningen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?
Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Hoe vaak u uw schoorsteen moet vegen, hangt af van hoe vaak u uw schoorsteen gebruik. Gebruikt u de schoorsteen bijna dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Wilt u een afspraak maken om uw schoorsteen te laten vegen? Bel dan gerust contact met Schoorsteenveger Groningen via 050 205 23 74. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?
Een schoorsteen vegen kan het hele jaar door. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Daarom raden wij u aan uw schoorsteen juist op een rustig moment te laten vegen, bijvoorbeeld in de zomer. Dit heeft namelijk hetzelfde effect!
Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Wij vinden het erg belangrijk dat mensen veilig en verantwoord kunnen stoken, zonder dat zij gevaar lopen wat betreft brand of gezondheid.

Onze schoorsteenvegers hebben daarom aantal tips voor u op een rij gezet om op een veilig en verantwoorde manier te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Gooi andere dingen in uw open haard of kachel.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Dat is zeker mogelijk. Op het moment dat wij een schoorsteen inspectie uitvoeren, controleren wij uw schoorsteen op dingen als beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal.

In veel gevallen kunnen wij tijdens een inspectie deze problemen tijdig opsporen en verhelpen. Hiermee kan veel ongemak en schade voorkomen worden.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Groningen op 050 205 23 74

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Of een haard of kachel slecht is voor het milieu hangt af van het toestel. Bij toestellen waar hout of andere vaste brandstoffen gebruikt worden komen vaak veel afvalstoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu en uw eigen gezondheid.

Wij raden u aan goed na te denken over de brandstof van uw toestel. Open haarden en kachels die aardgas als brandstof nodig hebben, stoten minder schadelijke stoffen uit dan haarden of kachels op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Om schoorsteenbranden te voorkomen raden wij u aan uw schoorsteen regelmatig te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteen die regelmatig schoongemaakt wordt, zal niet in brand vliegen!

Wij raden u aan om uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt dan ook gelijk uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, Denk hierbij aan lekken of scheuren in het rookkanaal.

Heeft u ook liever geen schoorsteenbrand? Laat uw schoorsteen dan vegen door een ervaren schoorsteenveger! Neem contact op met Schoorsteenveger Groningen via 050 205 23 74.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?
Ja, dat is zeker een mogelijkheid. Echter heeft u dan niet de zekerheid dat dit op een goede manier gebeurt. Iets wat u wel heeft wanneer dit gedaan wordt door een ervaren schoorsteenveger die dit dagelijks doet.

Ook kunt u van onze schoorsteenvegers een bewijs van vegen krijgen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
In de meeste gevallen is zwarte rook een gevolg van slecht stoken. Donkere rook betekent veelal een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer. ongeschikt brandstof of omdat de temperatuur in de haard of kachel te laag is.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
Ja, in vrijwel alle gevallen bent u verzekerd. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u weer zorgeloos kunnen genieten van uw schoorsteen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Groningen via 050 205 23 74 om een afspraak te maken.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

Het verwijderen van een vogelnest mag niet op elk moment van het jaar. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Groningen

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Groningen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Groningen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Groningen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Groningen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Groningen

Twee keer per jaar komt er de schoorsteenveger mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Groningen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button